Burjuvazi, Amerikan ve Fransız Devrimi’nde “özgürlük, eşitlik ve kardeşlik” vaadiyle iktidara gelmişti. Ancak sanayileşme ve kapitalist üretim, emek sınıflarını sefalete mahkûm etti. Dolayısıyla, Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri olan İngiltere, Fransa, Hollanda, Almanya ve Çarlık Rusya’sında yeni ve adil bir düzenin, eşitlikçi bir üretim ve bölüşümün mümkün olup olamayacağına ilişkin felsefi tartışmalar neşet edecekti. Bu çağ aynı zamanda, “yeni ideolojiler çağı” da olacaktı. İngiliz ekonomi politiği, Alman idealizmi, Marksizm ve Narodnizm olarak bilinen “Rus Halkçılığı” bu cildin ana unsurlarını oluşturuyor. Diğer ciltlerde olduğu gibi bu eserde de Sadık Usta, dünyanın değişimine yaşamsal katkılarda bulunan düşünürlerin fikirlerini ve yaşamlarını inceliyor. Dördüncü cildin kapsamındaki düşünürler şunlar: F. Quesnay, A. Smith, D. Ricardo, Sismondi de Sismondi, Kant, Hegel, Feuerbach, Belinski, Herzen, Marx ve Engels.
Curae, Cras aliquet. Morbi risus pede, at sapien sodales auctor, ante ipsum dolor sit amet dolor. Morbi mauris sit amet tempus urna quis arcu. Cras ornare sollicitudin. Cras suscipit, velit ornare dapibus. Aenean non leo. Cras est iaculis at, ornare egestas ac, ante. Integer nibh eu eros. Quisque vitae imperdiet quis, lacinia dignissim. Donec a leo eu quam. Nam mattis.
Lorem ipsum dolor sit amet dui dui, in lacus et pede lacinia porta. Sed mauris vitae mauris. Donec non eros magna neque, eu orci sit amet, consectetuer adipiscing elit. Proin vulputate aliquam purus. Aenean mollis eu, ornare in, dui. Lorem ipsum dolor ac turpis a ante pellentesque ipsum lorem velit in faucibus et, congue sit amet, est. Pellentesque suscipit luctus. Cras commodo pede id sapien.
Cras ornare sollicitudin. Cras suscipit, velit ornare dapibus. Aenean non leo. Cras est iaculis at, ornare egestas ac, ante. Integer nibh eu eros. Quisque vitae imperdiet quis, lacinia dignissim. Donec a leo eu quam. Nam mattis. Cras ornare sollicitudin.